Stichtse Vecht wil meer boa's

STICHTSE VECHT - Er moeten meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) komen in de gemeente Stichtse Vecht. Dat vindt de VVD.
Op dit moment zijn er drie boa's aan het werk in de gemeente en in totaal hebben die het afgelopen jaar 25 boetes en vijftig waarschuwingen uitgedeeld.
Fractievoorzitter Frank Masteling is in principe geen voorstander van meer boetes voor de burger. "Maar door meer toezicht op straat, maken mensen minder snel een overtreding. Iedereen ergert zich bijvoorbeeld aan hondenpoep op straat. Toch wordt het vaak niet opgeruimd. Als er meer boa's rondlopen, doen mensen dat misschien wel."
Wethouder Eric Balemans erkent dat Stichtse Vecht heel weinig handhavers in dienst heeft. "In Veenendaal, Zeist en Nieuwegein werken meer dan tien boa's. Dat is veel meer dan in Stichtse Vecht. Het is een illusie om te denken dat er in Stichtse Vecht 24 uur per dag een boa op straat is. Ik heb maar drie mensen tot mijn beschikking."
De wethouder wil graag meer buitengewoon opsporingsambtenaren in kunnen zetten, maar dan moet er wel geld beschikbaar zijn. "Als de politiek wil dat er boa's bijkomen, dan kan dat niet met gebakken lucht. Het duurt ongeveer twee jaar om een boa op te leiden. Maar we gaan er zeker mee aan de slag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.