Stichtse Vecht keurt voorjaarsnota goed

STICHTSE VECHT - Tijdens de algemene beschouwingen in Stichtse Vecht is de voorjaarsnota goedgekeurd. Dat is het financiële kader waar de gemeente het komende jaar mee moet gaan werken om de begroting vast te stellen. Alleen de partijen Maarssen 2000 en Lokaal Liberaal stemden tegen de voorjaarsnota.
Tijdens de beschouwingen werden ook verschillende moties ingediend. Zo werd een motie van GroenLinks om Stichtse Vecht schaliegasvrij te verklaren unaniem aangenomen. Stichtse Vecht is de laatste gemeente in de provincie Utrecht die zich schaliegasvrij verklaart.
Piet Paul, raadslid GroenLinks: "In mijn werk als milieudeskundige heb ik al jaren toegang tot informatie waaruit blijkt dat wij schaliegasboringen in onze gemeente niet moeten willen".
De PvdA kreeg de steun van de gemeenteraad bij een voorstel om bouwprojecten vanaf nu alleen nog maar toe te kennen aan bedrijven die stagiaires aannemen. Fractievoorzitter Maarten van Dijk: "Het is fijn dat Stichtse Vecht nu ook bijdraagt aan de toekomstige werknemers. Een bedrijf dat mensen opleidt is duurzaam en biedt de samenleving een toekomst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.