Inwoners praten over toekomst Vinkeveense Plassen

VINKEVEEN - Zo'n tachtig inwoners uit De Ronde Venen zijn woensdagavond naar een bijeenkomst gekomen over de toekomst van de Vinkeveense Plassen. Deze begon met een tocht over het water.
Eind dit jaar moet de toekomst van de plassen duidelijk zijn en daarvoor moet er een nieuw bestemmingsplan komen. De Ronde Venen wil met minder geld meer recreatie, maar daarnaast ook zorg voor de natuur. Tevens hoopt de gemeente hogere opbrengsten te halen uit de activiteiten die rond de Plassen georganiseerd worden.
Wethouder Anco Goldhoorn: "De gemeente wil dat dit gebied voor het veel mensen beschikbaar is en dat het een impuls geeft aan de economie. Maar ook moeten de natuurwaarden en het cultuurlandschap behouden blijven."

ONREALISTISCH

Ondernemersvereniging Vinkeveen denkt dat dit niet realistisch is. "De gemeente wil heel veel natuur, maar ook geld verdienen", vertellen Ben van Rijn en Raymond de Rijk. "Dat gaat niet altijd samen. Natuurlijk is de natuur belangrijk, maar de Vinkeveense Plassen worden al omgeven door natuur. Er moet ook geld verdiend worden."
Eind dit jaar moet duidelijk zijn waar het naartoe gaat met de Plassen. Dan wordt ook bekend of die eilandjes, die legakkers in de plassen nou wel of niet bebouwd mogen worden. Een hot topic, want 80 procent van die eilandjes is in particulier bezit en velen ervan zijn al illegaal bebouwd met blokhutten en huisjes.

Inwoners praten over toekomst Vinkeveense Plassen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.