Moord op lerares schokt Wijk en Minkema College

LANGBROEK - In Buurtschap De Steenen Brug bij WIj bij Duurstede is donderdagochtend de 49-jarige Fransis Plompen doodgestoken in een woning aan de Bovenwijkerweg. De moeder van twee tieners is lerares Frans en mentor van het Minkema College in Woerden. Daar is verslagen gereageerd. De politie heeft een 49-jarige man aangehouden. Hij gaf zichzelf kort na het drama aan.
De verdachte is de partner van de vrouw, zegt de politie. De aanleiding voor de steekpartij zou liggen in de relationale sfeer, maar het onderzoek naar de toedracht van het misdrijf is nog in volle gang, zegt de politie. De Bovenwijkerweg is afgezet met linten en bij de woning staan hekken. Rond 15 uur is de vrouw door een begrafenisondernemer opgehaald.
Toen de hulpdiensten rond 4.00 uur werden gealarmeerd, was Plompen nog in leven. Er landde onder meer een traumahelikopter, maar korte tijd later overleed ze in de woning ondanks reanimatiepogingen. Of de man die zichzelf later aangaf ook degene was die 112 heeft gebeld, is onduidelijk.

SCHOOL

Het Minkema College laat weten dat de school diep getroffen is door de dood van 'een zeer geliefd collega'. Fransis Plompen werkte al 22 jaar op het Minkema en werd gezien als het 'zonnetje in huis', zegt rector Ronald Grillis. "Ze was een vrolijke, positieve, opgeruimde dame en een heel goed docente. Het is een groot verlies."
Leerlingen, docenten en ouders zijn geschokt en verbijsterd. De toetsweek is vooralsnog stilgelegd en de vlag hangt halfstok. In de aula hebben ouders, docenten en leerlingen de gelegenheid om elkaar te steunen.
Het misdrijf is ook een schok voor de inwoners van Steenen Brug. Veel dorpelingen kennen elkaar. Een aantal buurtbewoners was donderdagochtend in tranen. Het slachtoffer heeft ook kinderen.

BURGEMEESTER

"Wat vannacht is gebeurd, is verschrikkelijk", zegt burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede. "Ik ben diep onder de indruk van deze verdrietige gebeurtenis. Mijn eerste zorg is dat de mensen die er nauw bij betrokken zijn de zorg krijgen die nodig is. Ook op de buurtbewoners heeft dit zeer grote indruk gemaakt. Vandaag ga ik naar de buurt om te kijken of en hoe wij ondersteuning kunnen bieden."

Politie over het drama in Langbroek
Verslaggever Kees Hoogendijk in Langbroek
Verslagenheid in Langbroek
Rector Minkema College over docente Fransis Plompen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.