Deel politiekorps niet blij met cao-acties tijdens Tour

UTRECHT - De aangekondigde acties voor een betere politie-cao, tijdens de Tour de France, zorgt binnen de politie zelf voor gemengde reacties.
Een deel van de medewerkers vindt dat het alleen maar slechte publiciteit oplevert. Anderen voelen zich juist in de steek gelaten door onder meer de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, die cao-acties tijdens de Tour afkeurt.
Eerder waren agenten ook al verdeeld over de langzaam rijden-actie op de snelweg. Volgens critici wekken de vakbondsacties weinig sympathie van het publiek en werken ze alleen maar tegen de politie.
Tijdens de tweede Touretappe willen de politiebonden op de Rotterdamse Erasmusbrug de reclamekaravaan laten stoppen en controleren om aandacht te vragen voor een betere cao.
De 'verkeerscontrole' stopt pas als in de live-uitzendingen in meerdere Europese landen duidelijk te zien is geweest dat de renners van de Tour de France stilstaan doordat politiemensen actievoeren voor betere arbeidsvoorwaarden. Tourliefhebbers en wielrenners zelf lieten woensdag via sociale media hun ongenoegen blijken.
Rijksambtenaren voeren ook actie voor een betere cao tijdens de Tour. Zaterdag 4 juli willen ze protesttocht fietsen op het Utrechtse tijdritparcours, vlak voor de start van de profrenners. De politie zorgt ervoor dat de ambtenaren op het parcours kunnen komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.