Teller Tourvignetten staat op ruim 11.000

UTRECHT - In totaal hebben inmiddels ruim 11.000 Utrechters, zorginstellingen en ondernemers een Tourvignet aangevraagd om met de auto in de stad te kunnen komen. Begin vorige week stond de teller nog op 3.000. "Omdat de deadline nog tot en met 29 juni loopt, verwachten we wel dat het aantal aanvragen nog zal stijgen", zegt een woordvoerder van de Utrechtse Tourorganisatie.
Meer dan 9.000 bewoners, zorginstellingen en dienstverleners hebben een vignet aangevraagd en volgens de Tourorganisatie worden die ook toegekend.
Bij 2.000 ondernemers ligt het anders. "We bekijken per ondernemersaanvraag hoe groot de urgentie is, voordat we het vignet toekennen," zegt de organisatie.
Twee weken geleden ontstond ophef toen bleek dat er in een groot gedeelte van de stad Utrecht een vignet nodig is om tijdens het Tourweekend met de auto of motor de stad in te komen. Veel bewoners en ondernemers hebben kritiek op de communicatie over het vignet. Volgens de Tourorganisatie zijn inmiddels de eerste vignetten onderweg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.