Fraude-onderzoek naar haardhout in Amersfoort

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort onderzoekt een mogelijk geval van fraude. Die kwam aan het licht na een burenruzie in het Gelderse Maurik.
In Maurik woont een ambtenaar van de gemeente die adjunct hoofd van de afdeling Stedelijk Beheer in Amersfoort is. Zijn buurman in Maurik is lid van de SP. De boze buurman tipte een partijgenoot in Amersfoort dat de ambtenaar haardhout liet afleveren bij zijn woonhuis. Volgens de buurman is dat hout gekapt in de gemeente Amersfoort en heeft de ambtenaar er nooit voor betaald.
Een woordvoerder van de gemeente Amersfoort wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan, maar bevestigt wel dat er sprake is van een onderzoek.
Een kennis van de ambtenaar neemt het op voor de man. Deze predikant uit Culemborg schreef een brief aan de Amersfoortse gemeenteraad. Daarin meldt hij dat niet alleen de Maurikker maar ook andere ambtenaren haardhout thuis laten afleveren.
De predikant meldt dat dit resthout is dat verdeeld wordt, en dat de gemeente al sinds lange tijd op de hoogte is van deze gang van zaken. Volgens de predikant is de Maurikker integer en is de verdenking onterecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.