Lerares uit Wijk neergestoken door echtgenoot

WIJK BIJ DUURSTEDE - De verdachte van de fatale steekpartij in buurtschap Steenen Brug in Wijk bij Duurstede is de echtgenoot van de vrouw die is omgekomen. Dat bevestigt de politie. Donderdagochtend vonden hulpdiensten de 49-jarige Fransis Plompen zwaargewond in een woning aan de Bovenwijkerweg. Ondanks reanimatiepogingen overleed de lerares Frans van het Woerdense Minkema College ter plekke.
Rond 4 uur donderdagochtend werd 112 gebeld en zijn de hulpdiensten naar de woning in de gemeente Wijk bij Duurstede gegaan. Onder meer een traumahelikopter werd ingezet. Nadat de vrouw was overleden, gaf de 49-jarige man zichzelf aan bij de politie. De aanleiding voor de steekpartij is vermoedelijk een conflict in de relationele sfeer, zegt de politie. Het stel heeft twee kinderen.
Buren zeggen tegen RTV Utrecht dat het al langer niet boterde tussen Fransis en haar man. Hij zou psychische problemen hebben en volgens buurtbewoners zag hij er de laatste tijd slecht uit. De dood van Plompen heeft de bewoners van Steenen Brug geschokt. Meerdere buurtbewoners waren in tranen, zei verslaggever Kees Hoogendijk die donderdagmorgen bij het huis was.

SCHOOL

Het slachtoffer is moeder van twee tieners en lerares en mentor op het Minkema College. De school in Woerden laat weten diep getroffen te zijn door de dood van 'een zeer geliefd collega'. De toetsweek is vooralsnog stilgelegd en de vlag hangt halfstok. In de aula hebben ouders, docenten en leerlingen de gelegenheid om elkaar te steunen.
Fransis Plompen werkte al 22 jaar op het Minkema en werd gezien als het 'zonnetje in huis', zegt rector Ronald Grillis. "Ze was een vrolijke, positieve, opgeruimde dame en een heel goed docente. Het is een groot verlies."

VERDRIETIG

"Wat vannacht is gebeurd, is verschrikkelijk", zegt burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede. "Ik ben diep onder de indruk van deze verdrietige gebeurtenis. Mijn eerste zorg is dat de mensen die er nauw bij betrokken zijn de zorg krijgen die nodig is. Ook op de buurtbewoners heeft dit zeer grote indruk gemaakt."

Verslaggever Kees Hoogendijk in Langbroek
Verslagenheid in Langbroek
Rector Minkema College over de omgekomen docente Fransis Plompen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.