Utrechtseweg en Amersfoortseweg De Bilt dicht wegens gaslek

© Koen Laureij
DE BILT - De Utrechtseweg (N237) tussen De Bilt en Zeist is donderdag vanaf 15.30 uur afgesloten geweest na een groot gaslek. Rond 21 uur ging de weg richting richting Zeist weer open. Richting De Bilt bleef de weg tot laat afgesloten. Vanwege de herstelwerkzaamheden werd ook de Amersfoortseweg tijdelijk afgesloten.
De hoofdgasleiding tussen Utrecht en Amersfoort werd lekgeslagen tijdens werkzaamheden aan putten in de weg. Eerder werd gemeld dat de gasleiding kapot ging tijdens de aanleg van de fietstunnel onder de Universiteitsweg, maar dat klopt volgens de provincie niet.
Om de leiding te herstellen, moest netbeheerder Stedin eerst de gasleiding afsluiten. Het duurde enkele uren voordat het gas was vervlogen. Daarna konden de hulpdiensten naar huis. Stedinmonteurs hebben vervolgens met wegwerkers het asfalt opengebroken om zo bij de kapotte leiding te komen.
Omdat het gaat om een ringleiding kwam niemand zonder gas te zitten. Wel zorgde het incident voor grote overlast voor het verkeer. De Verkeersinformatiedienst (VID) riep automobilisten op om via de A28 om te rijden. Automobilisten die in de file stonden bij De Bilt, kregen water uitgereikt van een hotel in de buurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.