Ton na crowdfunding voor café met klassieke muziek

UTRECHT - Twee Utrechtse ondernemers hebben 100.000 euro verzameld met crowdfunding voor een nieuw café waar alleen klassieke muziek wordt gespeeld. Talitha Verheij en Sanne van Buuren wisten meer dan 160 investeerders aan zich te binden.
"Het Muzieklokaal is het eerste café van Nederland waar je altijd klassieke muziek hoort. Als je wilt kun je spelenderwijs je muzieksmaak leren kennen. Wij halen klassieke muziek uit de traditionele context. En we brengen het, met context, naar de kroeg", zeggen ze over hun idee.
Verheij en Van Buuren denken aan een speciale app voor informatie over het muziekstuk, hebben plannen voor huiskamerconcerten en willen ook lezingen organiseren. De dames lanceerden hun plan door alvast een café in te richten pal voor het Utrechtse stadhuis en dat te filmen.
De ondernemers zijn nog niet klaar met hun inzamelingsactie. Ze willen uiteindelijk anderhalve ton bij elkaar krijgen, zodat ze geen lening hoeven af te sluiten. Een plek voor hun horecazaak hebben ze nog niet, maar ze willen eind dit jaar wel open.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.