Tiener omgekomen door botsing met bus in De Meern

© Michiel van Beers
UTRECHT - In De Meern is een jongen van twaalf jaar oud om het leven gekomen na een aanrijding met een bus van Connexxion. Het ongeluk gebeurde rond 18 uur bij de Meernbrug. De ouders van de jongen zijn snel op de hoogte gesteld van het ongeluk.
De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend. De politie doet onderzoek en praat ook met de chauffeur. Wel is duidelijk dat de jongen liep.
Veel jongeren hebben het fatale ongeluk op het drukke kruispunt bij een ijssalon zien gebeuren. Ze zijn opgevangen in het politiebureau in De Meern, waar ook Slachtofferhulp aanwezig was. De politie laat weten dat Slachtofferhulp ook beschikbaar is voor getuigen die zijn doorgefietst, maar toch graag hulp willen hebben.

BURGEMEESTER

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad heeft burgemeester Van Zanen de raadsleden ingelicht over het nieuws. "Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden van het slachtoffer", aldus Van Zanen.
De verkeerssituatie ter plekke is eind 2014 veranderd. Toen is de busbaan aangelegd, is de brug verbreed en zijn oversteekstroken voor fietsers ingetekend.

Beelden van de situatie op de Meernbrug waar het ongeluk gebeurde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.