Arrestatie in bos Baarn na achtervolging vermiste auto

BAARN - De politie heeft vannacht met veel agenten een groot stuk bos bij Baarn uitgekamd na een achtervolging over de A1. Uiteindelijk is één verdachte aangehouden. In de vluchtauto is inbrekersgereedschap gevonden.
De politie spotte donderdagavond op de A1 bij Laren een Mercedes, die woensdag was verdwenen na een proefrit in Nijkerk. De twee inzittenden gingen er direct vandoor en kregen een aantal politiewagens achter zich aan.
De Mercedes reed bij Baarn de snelweg af. De achtervolging stopte in de buurt van Conferentiecentrum Drakenburg. De twee verdachten sprongen uit de auto en renden het bos in. Omdat het donker was en er een spoorlijn langs het bos loopt, legde de politie voor ieders veiligheid het treinverkeer tussen Hilversum en Baarn stil.
Agenten, die onder meer de hulp van een helikopter en honden inriepen, vonden een van de verdachten in een greppel. De 27-jarige man probeerde zich daar schuil te houden. Naar de andere inzittende van de auto wordt nog altijd gezocht.
Bij de jacht op de Mercedes botste een onopvallende politieauto in het bos tegen een paaltje. De auto is samen met de Mercedes weggesleept.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.