Bloemen en vlag halfstok voor omgekomen Ilias in De Meern

Bloemen voor de omgekomen Ilias
Bloemen voor de omgekomen Ilias © RTV Utrecht
DE MEERN - In De Meern zijn bloemen en knuffels neergelegd bij de bushalte waar donderdag de twaalfjarige Ilias om het leven kwam door een ongeluk met een bus. De tiener zat op het Niftarlake College. Daar is een herdenkingsplek ingericht. Zijn voetbalclub VV De Meern gaat de vlaggen halfstok hangen.
Op het kruispunt waar het fatale ongeluk gebeurde staan veel mensen even stil. Sommigen leggen een bloemetje neer of een knuffel. De wijkagent is ter plaatse en praat met omstanders. Inwoners van De Meern zijn geschokt, maar ook boos.
Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk is gebeurd, maar volgens verslaggever Peter Knieriem zeggen veel mensen dat het verkeerspunt erg gevaarlijk is, ook al is het eind 2014 flink onder handen genomen.

NIFTARLAKE

Het Niftarlake College heeft nog donderdagavond alle leerlingen op de hoogte gebracht van het overlijden van Ilias. Vrijdagochtend is er een herdenking geweest in de aula van de school. Daar is ook een plek ingericht met de foto van Ilias, zegt rector Pieter Delsing. Volgens hem was Ilias een geliefde, spontane jongen.
Het programma van de school is aangepast en leerlingen kunnen bij de vertrouwenspersoon terecht, aldus Delsing. Ook in de basisschool waar Ilias op zat wordt aandacht besteed aan het fatale ongeluk. Op de school zit zijn zusje nog en er is sprake van intens verdriet, zegt Delsing.
BIj voetbalclub VV De Meern is het nieuws over het overlijden van de jongen hard aangekomen. "Wij zijn daardoor erg geschokt en verdrietig. Wij kennen Ilias als een vrolijke jongen met wie het fijn samenspelen was. Ilias zou ook komend seizoen weer bij ons voetballen." De club hangt de komende week de vlaggen halfstok.

BURGEMEESTER

Niet alleen in De Meern is geschokt gereageerd. Burgemeester Jan van Zanen vertelde het nieuws donderdagavond tegen de gemeenteraad. "Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden van het slachtoffer", aldus Van Zanen. Raadsleden betuigen via Twitter hun medeleven.
Ook busvervoerder Connexxion spreekt zijn medeleven uit. "Onze eerste gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer", zegt een woordvoerder van de maatschappij. De betrokken chauffeur is verhoord door de politie en daarna opgevangen door het busbedrijf. Hij krijgt begeleiding en ook is er hulp beschikbaar voor zijn collega's, zegt de woordvoerder.

MEERNBRUG

Het fatale ongeluk vond donderdag rond 18 uur plaats op de bushalte bij de Meernbrug. Hulpdiensten, onder wie een arts uit een traumahelikopter, hebben lang gevochten voor zijn leven, maar dat bleek vergeefs.
Het ongeluk gebeurde op een moment dat het erg druk was bij de bushalte. Er zit onder meer een ijssalon in de buurt. Politiemensen hebben donderdag direct het politiebureau opengesteld om geschokte getuigen op te vangen. Daaronder zijn veel kinderen en jongeren. Ze hebben ondersteuning gekregen van medewerkers van Slachtofferhulp.
De politie laat weten dat ook getuigen die zich nog niet hebben gemeld ondersteuning kunnen krijgen van Slachtofferhulp.

Verslaggever Peter Knieriem bij de kruising waar het ongeluk gebeurde
Rector Niftarlake College over Ilias
Bloemen voor omgekomen Ilias in De Meern

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.