Metamorfose voor Centraal Militair Hospitaal

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht wordt de komende jaren flink verbouwd. Er komen vierkante meters bij voor onder meer een afdeling van de militaire gezondheidszorg en een centrale apotheek.
Afdelingen die nog elders in het land zitten, zoals de militaire bloedbank en een tandheelkundig centrum, worden straks ondergebracht in één gebouw in Utrecht. "Alles onder één dak, zodat militairen alle behandelingen in één dag kunnen krijgen, een 'one-stop-shop' dus", zegt orthopeed Arie van der Krans.
Ook de bestaande gebouwen van het ziekenhuis van Defensie worden flink opgeknapt. De inrichting van het hospitaal, dat aan het UMC Utrecht vastzit, is sterk verouderd. Ook de behandelruimtes zijn aan een opknapbeurt toe.
Defensie is de enige werkgever in Nederland die een eigen ziekenhuis heeft. Een militair is dan ook geen normale patiënt, zegt Van der Krans. "Welke burger sport gemiddeld zes uur in de week, verplicht voor de baas? Daarnaast moet de militair nog wel eens over een hindernisbaan, moet hij op oefening en krijgt slaapdeprivatie. Dat bestaat in de burgermaatschappij niet."
In 2018 moet de verbouwing van het Centraal Militair Hospitaal afgerond zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.