Vernieuwing centrum van Zeist start na de zomer

ZEIST - De metamorfose van het centrum van Zeist begint na de zomer. Als eerste is winkelcentrum Belcour aan de beurt, waar de winkelpuien aan de kant van de V&D naar voren worden gehaald. Over de plannen is veel te doen geweest.
Inwoners, winkeliers en vastgoedeigenaren werken nu met de gemeente samen om de plannen gestalte te geven. Er worden richtlijnen gemaakt die leidend zijn voor de inrichting van de openbare ruimte. Bewoners en ondernemers worden na de zomer benaderd om deel te nemen aan ontwerpteams voor hun straat.
Duidelijk is al wel dat een deel van de Weeshuislaan dichtgaat voor busverkeer en het centrum autoluw wordt gemaakt. Zo zal de Slotlaan minder geschikt worden gemaakt voor autoverkeer en zal het tunneltje bij de Albert Heijn verdwijnen. Eerder wilde het college van B en W bussen door het centrum leiden en wegen afsluiten, maar dat stuitte op fel verzet van bewoners en ondernemers.
Tijdens de verbouwing blijft het centrum bereikbaar, belooft wethouder Marcel Fluitman. Hoe de werkzaamheden gepland worden, is na de zomer te zien op een nieuwe website. Ook komt er een informatiecentrum in Belcour. De metamorfose is naar verwachting in 2018 klaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.