"Bibliotheek alsnog naar postkantoor op de Neude"

UTRECHT - De Utrechtse bibliotheek gaat vrijwel zeker naar het oude postkantoor op de Neude. Meerdere bronnen melden aan RTV Utrecht dat alle hobbels zijn genomen. De gemeente zegt maandag met nieuws over de bibliotheek te komen.
Over de plek van de bibliotheek is jarenlang gesteggeld. Het huidige pand is dringend aan renovatie toe en zou ook niet geschikt zijn als plek voor de bibliotheek van de toekomst. Er was een nieuw pand gepland op het Smakkelaarsveld, maar dat plan werd begin 2014 met de kleinst mogelijke meerderheid door de gemeenteraad getorpedeerd.
Vervolgens kwam het leegstaande postkantoor op de Neude in beeld. Dat werd eerder nog door het stadsbestuur onhaalbaar genoemd. De verhuizing naar de Neude zou onder meer te duur zijn. Door een nieuw plan van eigenaar ASR is het toch mogelijk de bieb daar te vestigen, vertellen de bronnen aan RTV Utrecht.
Bovendien moest wethouder Kreijkamp van de gemeenteraad vóór dinsdag met een oplossing komen. Door maandag de plannen voor het oude postkantoor op de Neude aan te kondigen, voldoet hij aan die eis.
De bibliotheek zal overigens niet het hele pand in beslag nemen. Er komen ook winkels, een hotel en appartementen in het oude postkantoor. Aan de kant van de Oudegracht krijgt het pand waarschijnlijk een grote glazen entree.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.