Tourblok De Ronde van Utrecht, aflevering 14

UTRECHT - Het allerlaatste Tourblok komt deze week vanaf de Maliebaan. De afgelopen veertien weken stond verslaggever Floris Prenger langs het parcours om verslag te doen van alle ontwikkelingen rondom de aanstaande Tourstart in Utrecht.
In deze aflevering aandacht voor tankstation OK aan de Europalaan. Zij zijn aangewezen door de A.S.O, de Franse Tourorganisatie, als hét tankstation voor de volgauto's in de Tour. Ruim tweeduizend voertuigen zullen in Utrecht bij hem tanken.
Verder aandacht voor de start van het internationale wielerfilmfestival dat deze week is begonnen. In het Louis Hartlooper Complex zijn talloze films over de koers te zien.

POLITIE

De politie bereidt zich achter de schermen voor op de Tourstart. De draaiboeken zijn af en er is met alle scenario's rekening gehouden. Ook met een eventuele terroristische dreiging.
In het Spoorwegmuseum kregen de ruim 1500 Tourvrijwilligers hun kledingpakket. Het ontwerp komt uit Woerden en door de kleuren zijn de Tourmakers niet te missen.

MUURSCHILDERINGEN

Met de Tour in aantocht lijkt geen enkele lege muur of gevel nog veilig voor creatieve geesten. Overal verschijnen muurschilderingen met wielerkunst. Op het Vredenburg is ook een muurschildering onthuld die bijna niet te missen is.
Tenslotte is de fiets waarop Floris de afgelopen weken door Utrecht reed binnenkort misschien wel van u. Het stalen ros wordt verloot onder de luisteraars van Bingo FM. Luister om deze prachtige fiets te winnen te binnenkort!

Tourblok De Ronde van Utrecht, aflevering 14

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.