"Bestuurder Universiteit Utrecht betaalt privéritten terug"

UTRECHT - Voorzitter Marjan Oudeman van de Universiteit Utrecht heeft een deel van haar salaris over 2014 terugbetaald, meldt RTL Nieuws. Dat deed ze nadat de zender vragen had gesteld over privégebruik van de dienstauto.
Om wat voor bedrag het gaat wil de universiteit niet zeggen. Oudeman en haar collega's Bert van der Zwaan en Anton Pijpers gebruikten de dienstauto voor ritten naar nevenfuncties, zoals bedrijven waar ze commissaris zijn. Volgens de Belastingdienst zijn dat soort ritten echter privéritten waarover bijtelling moet worden betaald.
Inmiddels heeft minister Bussemaker van Onderwijs aangekondigd bij de Universiteit Utrecht opheldering te zullen vragen over het gebruik van de dienstauto, meldt RTL Nieuws. De minister wil het gesprek met universiteiten aangaan om tot een heldere manier
van declareren te komen.
Eerder werd bekend dat drie bestuurders van de Universiteit Utrecht in 2013 en 2014 bijna 2,5 ton voor dienstauto's en taxi's hebben gedeclareerd. Bij geen enkele andere Nederlandse universiteit declareren bestuurders zo veel geld, meldde de omroep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.