Van Dom tot Eiffeltoren: Utrechtse producten naar Parijs

© RTV Utrecht
UTRECHT - We zijn trots op alle mooie producten uit onze regio. RTV Utrecht-verslaggevers Eva Munnik en Sander van Barneveld gingen daarom, aan de vooravond van de Tour, met de caravan naar Parijs om onze specialiteiten te ruilen en te laten bereiden door Utrechtse koks.
Ze namen natuurlijk Utrechtse Vockingworst mee, maar ook kersen uit Schalkwijk, bier uit De Meern, paling uit Spakenburg en kaas uit het Groene Hart.
Deze week verschijnt hier elke dag een nieuwe aflevering van de vijfdelige serie Van Dom tot Eiffeltoren.

BEREIDINGEN

Maandag: Chef-kok Han Evers van De Aubergerie in Amersfoort.

Gerecht: Dombe eend & kers.

Ingrediënten: Zacht gegaarde eenden borst, kogel van eendenlever gevuld met kers en cabernet sauvignon azijn, gemarineerde rode biet, gewekte kersen, avocadocrème, krokant van de huid, bloesem rode klaver, bronzen venkel.
Dinsdag: Chef-kok Rob Midavaine van Le Canard in Utrecht, een van de lievelingsrestaurants van Tourbaas Christian Prudhomme.
Gerecht: Croquette Mimolette
Wat te doen: Maak een roux van boter en bloem. Voeg al roerend langzaam wat groentenbouillon toe zodat een romige massa ontstaat. Voeg vervolgens de geraspte of klein gesneden Mimolette toe en laat deze smelten. Daarna peterselie toevoegen en een blaadje gelatine door de ragout roeren. Giet de ragout uit in een brede schaal en laat deze een nacht in de koelkast opstijven. Rol van de ragout kroketjes, haal deze achtereenvolgens door de bloem, eiwit en paneermeel. De kroketten zijn klaar om te frituren.
Woensdag: Chef Nicolas Gandon uit IJsselsstein, chef à la maison.
Gerecht: Boudins Noir met appel

Van Dom tot Eiffeltoren: Utrechtse producten naar Parijs
Van Dom tot Eiffeltoren: Utrechtse producten naar Parijs (2)
Van Dom tot Eiffeltoren: Utrechtse producten naar Parijs (3)
Van Dom tot Eiffeltoren: Utrechtse producten naar Parijs (4)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.