"Tourstart levert Utrecht bijna 34 miljoen op"

UTRECHT - De Tourstart in Utrecht levert de stad naar verwachting 34 miljoen euro op. Overheid, sponsors, de tourorganisatie, maar ook journalisten en wielerploegen brengen allemaal geld in het laatje en daar profiteren vooral winkels en horeca van. Dat blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau.
Le Grand Depart is volgens het bureau een slimme investering. De extra bestedingen die het sportevenement losmaakt, overtreffen ruimschoots de investeringen, aldus econoom Edse Dantuma.

BEZOEKRS

Bezoekers voor en tijdens de Tourstart leveren volgens het onderzoek het meeste geld op. Anderzijds spelen ondernemers slim in op het feest door met speciale acties te komen. Het gaat onder meer om de verkoop van fanartikelen.
ING Economisch Bureau verwacht dat bezoekers zo'n 17,5 miljoen euro zullen uitgeven, waarvan de helft aan eten en drinken in restaurants en cafés. Winkeluitgaven, overnachtigen, merchandise en vervoer nemen de andere helft voor rekening.
Dankzij bestedingen vanuit de overheid komt het totale bedrag uit op 33,7 miljoen, aldus het economisch bureau van de ING.

Edse Dantuma over opbrengsten Tourstart in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.