Color Run: "Friese Color Run is goedkope kopie"

UTRECHT - De organisatie van The Color Run die onder andere in Utrecht jaarlijks een Color Run organiseert, distantieert zich van de Crazy Color Run in Leeuwarden. Een woordvoerder laat RTV Utrecht weten dat het gaat om een kopie. Het Friese evenement kwam negatief in het nieuws doordat deelnemers van de run donderdag de verf niet meer uit hun haren kregen.
Volgens de organisatie is er maar één echte Color Run in de wereld. Woordvoerder Vicky van der Spoel: "Die wordt sinds 2013 succesvol georganiseerd. Is iets een succes, dan ontstaan er goedkopere kopieën die niet de tijd, zorg en aandacht geven aan het product of het evenement dat het nodig heeft. Dat is vervelend en het geeft ons een slechte naam."
De organisatie van de Crazy Color Run laat weten te betreuren dat de verf onafwasbaar blijkt te zijn. "Met het poeder hebben we in het verleden nooit problemen gehad, maar we hebben besloten deze te vervangen", zegt de directie in een reactie. Bezoekers die schade hebben, kunnen via een contactfomulier op de website contact opnemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.