"MH17-slachtoffer uit Maarssenbroek wordt nooit meer gevonden"

MAARSSEN - De kans is erg klein er nog resten worden gevonden van het MH17-slachtoffer Alex Ploeg (58) uit Maarssenbroek. Dat schrijft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer. Ook van het 16-jarige slachtoffer Gary Slok uit Maassluis zijn geen DNA-resten gevonden. De andere 296 slachtoffers zijn wel geïdentificeerd.
"De laatste twee slachtoffers zijn tot op heden nog niet geïdentificeerd. De kans dat dit alsnog gaat gebeuren moeten we helaas zeer klein achten", schrijft minister Van der Steur ook namens enkele collega's.
Nabestaanden van Alex Ploeg zeggen tegen RTV Utrecht dat de mededeling dubbel is. Er was tot op het laatste moment gehoopt op een identificatie. Nu het identificatieproces stopt, is het ook een afsluiting van een moeilijke periode, aldus nabestaanden.

OVERGEBRACHT

In april waren tijdens een bergingsmissie nog nieuwe stoffelijke resten gevonden op en bij de rampplek in Oekraïne en overgebracht naar Nederland. Voor het vaststellen van de identiteit werden de laatste maanden extra forensische experts ingeschakeld. Alle resten die tot dusver zijn gevonden en waarvan DNA kon worden afgenomen, zijn nu gecheckt.
Van der Steur sluit overigens niet uit dat in de toekomst nog meer stoffelijke resten in of nabij het rampgebied worden gevonden. Daarover zijn afspraken gemaakt met lokale autoriteiten.
Het kabinet zal in overleg met de stichting van nabestaanden beslissen over de bewaar- of rustplaats van de resten die niet konden worden geïdentificeerd of waarvan nabestaanden afstand hebben gedaan, omdat bijvoorbeeld de uitvaart al is geweest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.