Spoorwegmuseum eindstation voor Mart Smeets en zijn Avondetappe

UTRECHT - Mart Smeets presenteerde gisteravond zijn laatste 'Avondetappe' in het Utrechtse Spoorwegmuseum, al mocht de feestelijke wieleravond zo eigenlijk niet heten van de NOS. De talkshow was georganiseerd door de VARA Gids, waarvoor de presentator al jaren een column schrijft.
Aan tafel met de wielerkenners Thijs Zonneveld, Edwin Winkels, Bert Wagendorp en Ron Harmeling mocht Smeets nog een keer op aanstekelijke wijze de Tour bespreken onder het toeziend oog van een paar honderd liefhebbers. Uiteraard aan de hand van filmpjes, beroemde Franse liedjes en een glas wijn.
Smeets' zelf bleef ook niet onbesproken tijdens de show. Zijn zelfverzekerde presentatie en uitspraken - 'Mag ik dat zeggen?', 'Senk joe', 'WE zijn een gek volk!' - zijn altijd punt van discussie geweest, maar zijn vakmanschap niet. Gehaat en geliefd, zo omschreef tafelgast Thijs Zonneveld de man die de laatste jaren steeds vaker 'De Mart' wordt noemd.
Het einde van de Avondetappe werd ruimschoots betreurd door de mannen aan tafel. Winkels noemde het een dom besluit, Smeets hield wijselijk de mond. Net als bij de Avondetappe sloot Dalida de twee uur durende talkshow af met 'Buenas noches mi amor'. Al gingen de mannen nu nog even door.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.