Ondernemers voor Nieuwe Zandpad Utrecht melden zich

UTRECHT - Meerdere ondernemers hebben zich bij de gemeente Utrecht gemeld met een plan voor de exploitatie van de nieuwe raamprostitutiezone die in de stad moet verschijnen. Volgens de gemeente is die zone daarmee een stap dichterbij gekomen.
Eind oktober moeten er concrete offertes liggen en volgen de voorlopige gunning, een Bibob procedure en de definitieve gunning, schrijft Van Zanen. Tot die tijd wil hij niets kwijt over de indieners. De coöperatie van sekswerkers Freya heeft zich in ieder geval niet aangemeld bij de tenderprocedure. Zij willen de ramen op de Hardebollenstraat uitbaten.
Dat heeft burgemeester Jan van Zanen woensdag aan de raad laten weten. Dinsdag sloot de inschrijftermijn voor belangstellende exploitanten. Het is de tweede keer dat Utrecht ondernemers voor de prostitutiezone probeert te krijgen. De eerste poging mislukte, omdat de gemeente veel te veel eisen en voorwaarden stelde.

MENSENHANDEL

In 2013 maakte Utrecht een einde aan de raamprostitutie in de stad omdat er sprake zou zijn van mensenhandel. Toen werden onder andere de seksboten aan het Zandpad gesloten.
Op een locatie in de buurt van het Zandpad wil de gemeente nu ruimte bieden aan 162 werkplekken, waarvoor een of meer exploitanten worden gezocht. De precieze inrichting van het Nieuwe Zandpad wordt samen met de indieners besproken. Er wordt al wel een vergunning aangevraagd om daar bomen te kappen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.