Voorjaarsnota Utrecht: veel kleine plannen

UTRECHT - De Voorjaarsnota van de gemeente Utrecht heeft dinsdagavond in de gemeenteraad traditioneel een hausse aan kleine wijziging opgeleverd. Alle partijen kwamen met moties waarmee ze hun speerpunten benadrukten.
Zo kreeg de VVD van het college van B en W gedaan dat er wordt opgetreden tegen de krakers die zich hebben gevestigd in het gebouw van de failliete voetbalvereniging RUC.
Raadsleden wilden ook meer aandacht voor de luchtvervuiling. Een motie om de strengere normen van de World Health Organization (WHO) te volgen kreeg bijval, net als de opdracht aan het college om te onderzoeken of de milieuzone ook voor scooters en brommers kan gaan gelden.

INTERCITY'S

Op het gebied van vervoer kreeg B en W de opdracht om te onderzoeken of er een Intercitystation op de Uithof kan komen en of er een snellere fietsroute van Lombok naar Wijk C via Paardenveld mogelijk is. Als het rijbewijs van een Utrechter wordt gestolen, hoeft die dankzij de VVD geen extra kosten meer te betalen voor een nieuwe.
GroenLinks wil dat er wordt geëxperimenteerd met het basisinkomen, de PvdA vond dat er meer moet worden gedaan tegen discriminatie en diende een plan in voor anoniem solliciteren. D66 kreeg steun voor een plan om het burgerinitiatief makkelijker te maken. Alle fracties vonden dat het samenwerkingsverband van Utrecht met omliggende gemeenten beter moeten worden gecontroleerd.
In de Voorjaarsnota staan de plannen van het college van B en W voor de volgende periode. De nota werd aangenomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.