Arrestatie in Kanaleneiland houdt gemoederen bezig

UTRECHT - In een filmpje op YouTube is te zien hoe politiemensen in Kanaleneiland een man inrekenen. Ze worden daarbij belaagd door een menigte, die de agenten beschuldigt van geweld. Volgens de politie bleven de agenten juist kalm. Het incident gebeurde zaterdag al, maar is nu pas bekend geworden.
Een automobilist moest van de agenten stoppen omdat hij hard reed in een niet gekeurde auto. Toen hij uitstapte zou hij de politiemensen hebben uitgescholden en bedreigd. Daarop wilden de agenten hem arresteren, maar de man verzette zich hevig. Bij de arrestatie liep hij een bloedneus op, zegt de politie. Eén van de agenten raakte ook gewond. Hij liep een hersenschudding op.
De man in kwestie zegt tegen RTV Utrecht dat hij niet te hard reed en dat zijn auto wel degelijk gekeurd was. "Daar werd ik ook zo boos over, want het klopte niet wat de agenten beweerden", aldus de man. Hij zegt dat hij niet alleen een bloedneus heeft opgelopen, maar ook een gekneusde arm en een hersenschudding.
Tijdens de arrestatie gingen steeds meer omstanders zich met de zaak bemoeien. Daarom zijn er meer agenten ingezet, zegt een woordvoerder van de politie. Een politiehond heeft de menigte uiteindelijk uiteengejaagd. Drie mensen zijn aangehouden wegens opruiing en bedreiging.
De vier arrestanten zijn naar het politiebureau gebracht. Na verhoor zijn ze met een dagvaarding naar huis gestuurd. De niet gekeurde auto is in beslag genomen.

Filmpje van de arrestatie zoals dat ook op Youtube is verschenen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.