NS hijst grote gele trui boven Utrecht

UTRECHT - Als bezoeker van de domstad ontkom je er niet aan: 'de grootste gele trui ter wereld'. NS hijst vrijdagmiddag de gele trui aan de 65 meter hoge bouwkraan naast het Centraal Station. De trui is 20 meter breed en 18,5 meter hoog. NS heeft het station extra sfeervol gemaakt om de vele wielerliefhebbers die dit weekend op de start van de Tour afkomen te verwelkomen.
NS zet meer en langere treinen in van en naar Utrecht in verband met de vele wielerliefhebbers, die dit weekend op de Tourstart afkomen. Tussen 10.00 en 14.00 uur verwacht NS de grootste drukte op Utrecht Centraal.
Bezoekers die de drukte in de binnenstad willen mijden kunnen uitstappen op Utrecht Lunetten of Utrecht Overvecht. Vanaf deze stations is een looproute naar het parcours in de omgeving aangegeven.
De werkzaamheden aan het spoor en het station liggen in verband met het evenement stil. Op het station vangen NS-medewerkers en Tourmakers de reizigers op en wijzen hen de weg naar het parcours.
De 102de editie van de Tour de France begint op 4 juli in Utrecht met een tijdrit en de dag later rijden de wielrenners van Utrecht via Rotterdam naar Zeeland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.