Burgemeester bedankt moedig duo dat ingreep bij bedreiging

SOEST/BAARN - Burgemeester Rob Metz van Soest heeft twee jonge inwoners van de gemeente in het zonnetje gezet. Het duo greep maandagmiddag in toen een meisje met een scherp voorwerp werd bedreigd door twee jongens.
De 18-jarige Remco en de 17-jarige Robin zagen op de A.P. Hilhorstweg vanuit Amersfoort richting Soest hoe het meisje werd lastiggevallen en besloten direct in te grijpen. "Zonder erbij na te denken, zijn we gelijk achter die twee jongens aangegaan en hebben we gevraagd hoe het zat."
De belagers gingen er daarna snel vandoor. "Toen hebben we de politie gebeld en zijn we achter de daders aan gereden, maar in een bocht zijn we ze kwijtgeraakt." De politie zette daarna een zoekactie met een helikopter en honden op touw. De daders waren echter spoorloos verdwenen.

HUILEN

Later ontfermden Remco en Robin zich over het meisje. "We zijn met het meisje gaan praten en hebben haar gevraagd wat er gebeurd was. Ze moest heel erg huilen, we hebben haar geprobeerd te troosten. Ze hadden haar omsingeld en met een mes bedreigd en gezegd dat ze haar mobiel moest geven, anders zouden ze haar verkrachten."
Onderweg naar het politiebureau, kwamen Remco en Robin de belagers weer tegen. Dit keer verloren zij de jongens niet meer uit het oog en belden zij de politie. Remco: "Die heeft er eentje te pakken gekregen. Die andere fietste van de politie weg richting ons. Ik ben niet zo van de vechtpartijen, maar ik heb hem op de een of andere manier van z'n fiets gegrepen."
De twee belagers bleken 13 en 14 jaar oud te zijn en zijn naar het politiebureau gebracht. Burgemeester Metz heeft het moedige duo op het gemeentehuis van Soest bedankt en hen een cadeaubon gegeven. Volgens Metz tonen de twee helden aan dat de jeugd van tegenwoordig het hart ook op de juiste plaats kan hebben.

Burgemeester bedankt moedig duo dat ingreep bij bedreiging

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.