Eis acht jaar cel voor schietpartij De Klop Overvecht

UTRECHT - De verdachte van de schietpartij op de Lamadreef bij winkelcentrum De Klop zou acht jaar de cel in moeten. Dat eist het Openbaar Ministerie. Het schietincident juli vorig jaar was vermoedelijk een afrekening in het criminele circuit. De strafeis is onder meer extra hoog omdat de 26-jarige verdachte voor eigen rechter wilde spelen, zegt het OM.
Het slachtoffer heeft de schietpartij overleefd. In eerste instantie legde hij in het ziekenhuis een verklaring af. Hij zei dat hij bij het winkelcenturm had afgesproken met een kennis, maar kwam er opeens een derde persoon aan die hem een kopstoot gaf. Toen het slachtoffer een wapen wilde te pakken, werd hij door de man in zijn rug geschoten. In totaal werd er vier tot vijf keer in zijn richting geschoten.
Een dag later trok het slachtoffer de verklaring in "omdat dit slecht voor hem is". Volgens het OM omdat de verdachte het slachtoffer onder druk had gezet. Uit telefoongesprekken wordt volgens het OM duidelijk dat de eerste verklaring wel degelijk klopte. Bovendien zijn er beelden van het winkelcentrum, waarop een man met hetzelfde postuur als de verdachte te zien is.
Het OM vindt een hoge straf ook gerechtvaardigd omdat de kans dat de verdachte opnieuw de fout ingaat vrij groot is. "De verdachte heeft een antisociale, narcistische persoonlijkheidsstoornis, die niet goed te behandelen is", zegt het OM.
Het gaat om een onvoorwaardelijke straf, zonder proeftijd of voorwaarden zoals een behandeling, zegt het OM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.