12.000 Utrechters juichen voor Tourpeloton in Park Lepelenburg

UTRECHT - In een sfeervol en afgeladen Park Lepelenburg in Utrecht heeft het Tourpeloton zich donderdagavond gepresenteerd aan het publiek. Alle 198 wielrenners van de 22 deelnemende teams lieten zich zien aan het publiek. De organisatie schat dat er zo'n 12.000 bezoekers waren.
De renners kwamen aan met bootjes over de singel en reden daarna het podium op. Presentator Herman van der Zandt sprak daar, in diverse talen, met een aantal toprenners zoals Alberto Contador, Fabian Cancellara en Alejandro Valverde.

DUMOULIN

Ook de Nederlanders kwamen aan het woord. De razend populaire Tom Dumoulin was rond 19.15 uur aan de beurt. Hij wilde het interview graag in het Nederlands doen. De Limburger is een van de favorieten voor de Utrechtse tijdrit, maar gaf zelf aan dat 'niets moet'.

BOOM

Lars Boom zei zelfs een beetje emotioneel te worden van het warme onthaal in Utrecht en Wilco Kelderman gaf antwoord op een vraag van een wielerfan: wat wil je het liefst horen als je wordt toegejuicht? "Je hoort eigenlijk niets als je fietst", antwoordde de Veenendaler droogjes in het Engels.

MOLLEMA

Het was weer eens wat anders, vond Bauke Mollema nadat hij donderdag per bootje door de singel naar het podium in Lepelenburg was gevaren voor de ploegenpresentatie. "We zaten er relaxed bij, voor het publiek was het een leuke manier om de Tourdeelnemers voorbij te zien komen", vond Mollema, die kort erna op het podium door duizenden toeschouwers was toegejuicht. Daarna fietsten de renners naar de Maliebaan, waar de bussen wachtten. "De sfeer is goed. Utrecht is een studentenstad en een fietsstad. Ik voel me hier thuis."
Dylan van Baarle, debutant bij Cannondale-Garmin, had kippenvel op het podium. "Dit doet wat met je. Dit heb ik nog nooit meegemaakt." En Stef Clement, ervaren Tourrenner van IAM, was toch ook best onder de indruk. "Zo leer je je eigen land nog eens kennen. Mooie stad.'' Clement was vooral trots dat hij er weer stond, bij de teampresentatie van het grootste wielerspektakel ter wereld. "Van deze momenten moet je genieten, vanaf zaterdag begint de strijd pas echt."
Op verschillende plekken langs het water en in het park stonden grote schermen voor het publiek. Ook was er muziek en entertainment in het park. Zo verzorgden Blaudzun en de Nederlandse band Vangrail enkele optredens tijdens de presentatie. Na afloop draait DJ Jan-Willem van Engelen.

Mollema: "Gek gevoel in bootje"
Matthews heeft wat met Amersfoort
Froome blikt vooruit
Poels: "Sfeer zit er goed in"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.