Tourstart ook decor handelsbetrekkingen

UTRECHT - Naast de start van de Ronde van Frankrijk is Utrecht de komende dagen, niet toevallig, het decor van de opening van het Frans-Nederlands Economisch Jaar.
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) en zijn Franse ambtsgenoot Emanuel Macron luiden vrijdag het jaar in dat als doel heeft de onderlinge samenwerking en handel te bevorderen. Een dag later is de start van het wielerevenement.
Aan de vooravond van het Grand Départ komen de vertegenwoordigers van bijna honderd Franse en Nederland bedrijven bijeen om onder meer te praten over sporttechnologie, windenergie en andere onderwerpen. Onder meer vertegenwoordigers van Peugeot, Areva, Unilever, Rabobank, Decathlon en Shell zullen van gedachten wisselen.
Frankrijk staat in de top drie van belangrijkste landen voor export vanuit ons land. Volgens het ministerie van Economische Zaken exporteren Nederlandse ondernemers jaarlijks voor 35,4 miljard euro aan producten en diensten naar Frankrijk. Andersom exporteren Franse bedrijven jaarlijks goederen en diensten ter waarde van 18,4 miljard euro naar ons land.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.