Extra toezicht Haarrijnseplas werpt vruchten af

VLEUTEN - Ook dit jaar zetten Utrecht en het recreatieschap extra toezichthouders en strandwachten in om de veiligheid rond de Haarrijnseplas te garanderen.
De veiligheidsmaatregelen worden genomen vanwege eerdere ongeregeldheden rond de plas, in 2013. Sindsdien is het toezicht verscherpt en is er betere samenwerking met de boa's en agenten. Die aanpak lijkt z'n vruchten af te werpen.
Lifeguard Herman van Hoeve: "Wij als strandwachten hebben vorig jaar met elkaar getraind, zodat we goed op elkaar ingespeeld zijn. Dat draagt ook bij. Wellicht speelt ook de horeca mee, die dit jaar voor het eerst geopend is. Je ziet een verschuiving, dat er weer meer gezinnen naar het strand komen, waardoor er een andere sfeer ontstaat."
Sinds 2013 is het strand ook groter geworden, waardoor bezoekers niet meer op elkaars lip zitten. Het gevolg is dat er minder incidenten zijn. Toch zijn niet alle vervelende incidenten te voorkomen. Sommige bezoekers zeggen dat er veel gestolen wordt.
Twee jaar geleden nog gingen twee groepen jongeren met elkaar op de vuist bij de Haarrijnseplas. Zij maakten zich daarbij schuldig aan bedreiging, mishandeling en openlijke geweldpleging. Vier jongeren werden veroordeeld tot werkstraffen.

Extra toezicht Haarrijnseplas werpt vruchten af

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.