Utrechters klagen massaal over niet-geleverde Tourvignetten

UTRECHT - Het is Utrecht niet gelukt alle Tourvignetten op tijd af te leveren. Veel Utrechters klagen dat ze niets meer hebben gehoord van de gemeente.
Ook zijn inwoners boos dat ze het vignet zelf op moeten halen en dat hij niet gewoon wordt thuisbezorgd, zoals beloofd. Op social media regent het klachten.
Utrechters die in de binnenstad wonen hebben dit weekend een vignet nodig om met de auto de stad in te rijden. De gemeente wil zo voorkomen dat buitenstaanders met de auto naar de Tourstart komen.

ONDERNEMER

Ondernemer Derk van Eck vroeg meerdere vignetten aan voor zijn winkel op de Croeselaan, maar heeft ze nooit gekregen. "Ik was een aparte 'case' voor ze geworden zeiden ze aan de telefoon, nooit meer wat gehoord of gezien. Belachelijk." Daardoor kunnen medewerkers, leveranciers en klanten Van Eck niet bereiken dit weekend.

WACHTSTAND

Bart van den Berg, journalist bij RTL en woonachtig in Utrecht, vroeg ook een vignet aan. Maar hij heeft 'm nog steeds niet. "Volgens de dame van het callcenter die ik pas na twintig minuten wachten aan de lijn had, ben ik zeker niet de enige. Ze kon niet zeggen wat er mis is gegaan. Ik ga er vanuit dat als ik vanavond thuis kom, er alsnog een vignet op m'n deurmat ligt."

COMMUNICATIE

Radiomaker Rudy Mackay heeft ook nog geen vignet. Hij weet nu niet hoe hij bij zijn woning moet komen, want bussen rijden niet dit weekend. "Waar ik het meest verbaasd over ben, is dat niemand bij de gemeente hierover iets meer kan zeggen dan: wij kunnen er niks aan doen, succes ermee. Als dit allemaal eerder en fatsoenlijk was gecommuniceerd, was er niks aan de hand en had ik nog iets kunnen regelen."

SPIJT

Martijn van Hulsteijn, projectdirecteur van de Tourstart, zegt dat er maar bij honderd gevallen iets is misgegaan met de aanvraag. "En dat spijt ons." De gemeente rekent echter niet de gevallen mee van mensen die zelf hun vignet moeten ophalen.
Ook is er onduidelijkheid over waar de inwoners hun vignet moeten ophalen. De gemeente zei dat dat op het stadskantoor kon, maar dat blijkt het oude stadhuis te zijn.

Inwoners balen van de onduidelijkheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.