Wat te doen zonder de Tour

PROVINCIE UTRECHT - De Tourkoorts is inmiddels behoorlijk toegeslagen en honderdduizenden mensen zijn van plan dit weekend naar Utrecht te gaan. Maar wat als u niets hebt met die wielergekte en toch een leuk uitje wil doen?
Bijna alle activiteiten dit weekend in de stad Utrecht staan in het teken van de Tour. Het grootste niet-Tourevenement dat op het programma staat is de Rijnweek in Rhenen. Het muzikale familiefestival heeft veel bekende artiesten gestrikt, zoals Jeroen van de Boom, Ali B, Corry Konings en Wolter Kroes.
Organisator Henk Knoppert is niet bang voor een leeg terrein vanwege de Tourstart. "De Tour de France is vooral voor fietsfanaten. Bovendien is de Tour overdag, voor ons is vooral de avond belangrijk."

VUILNISBELT

Zaterdag start in Amersfoort straattheaterfestival Theater Terras. Een van de voorstellingen is op een bijzondere locatie: een afvalberg van vuilnisbelt Smink. De organisatie houdt de weersvoorspellingen goed in de gaten. Zaterdag dreigt het richting de 40 graden te worden. "Neem in ieder geval zelf water, een hoedje, een handdoek en een waaier mee."

DIERENTUIN

In dezelfde stad opent DierenPark Amersfoort dit weekend de Grote Wildernis. Dat is een nieuw themagebied waar dierenliefhebbers kunnen waterfietsen. In het gebied lopen onder meer maki's, kapucijnapen en savannedieren. Zaterdagochtend wordt het gebied geopend.

KERSENBOOMGAARD

In 't Goy (gemeente Houten) is zondag het festival Loeren bij de Boeren. De hoofdlocatie is de kersenboomgaard van boer Vernooij op de Beusichemseweg. Er is dans, muziek, theater en eten (Rollende Keukens). Hoofdacts zijn de zangeressen Sue the Night en Roosbeef.

PAARDEN

Manege Groenewoude in Woudenberg gaat zondag een recordpoging carrouselrijden doen. Dat is een gezamenlijke dressuur. Als het lukt, krijgt de manege een vermelding in het Guinness Book of Records. De recordpoging begint om 17:30.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.