Utrecht maakt zich op voor de Tour de France

UTRECHT - In Utrecht wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor de Tour de France. De stad is om 20.00 uur dichtgegaan voor autoverkeer zonder vignetten en er worden langs het parcours hekken neergezet. Langs het parcours zijn vrijdagavond 500 fietsen weggehaald, zegt de gemeente.
Op en rond de route zijn vrijdagavond de draaiboeken nog eens goed doorgenomen, onder meer door RTV Utrecht. Technici hebben alle verbindingen getest. Op het Jaarbeursplein struikel je over de kabels, zegt verslaggever Floris Prenger.
Veegwagens en schoonmakers nemen de route nog eens onder handen. Op de Vredenburg lag er vrijdag al meer troep dan met Koningsdag, zeiden schoonmakers tegen RTV Utrecht.
Toeristen stromen inmiddels de stad in. De camping op het terrein van Zwaluwen was vrijdagmiddag nog uitgestorven, maar op de Koningin Wilhelminalaan was het een drukte van belang met campers van wielerfans.
Voor de verwachte voetgangersstroom van het Jaarbeursterrein naar het Jaarbeursplein heeft de Landmacht een brug aangelegd. De genietroepen leggen in de nacht van vrijdag op zaterdag ook nog loopbruggen over het parcours.
In de stad zijn de tourfeesten goed begonnen. Vrijdagavond was het op alle pleinen in het centrum gezellig druk, zegt verslaggever Hanneke van Zessen.
Voor de renners geen feesten. Zij zullen zich moeten houden aan het aloude adagium "De Tour win je in bed."

Duizenden hekken geplaatst langs tijdritparcours
De NOS test de motor
Mediadorp bij RTV Utrecht
Reclamekaravaan in de Jaarbeurs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.