Zinderende avond en nacht

UTRECHT - In Utrecht is de drukte vanwege de Tour de France goed op gang gekomen. De stad stroomt vrijdagavond vol met wielerfans, toeristen, studenten en nieuwsgierige bewoners. Op pleinen in de stad spelen bands en het is gezellig druk.
Op de Neude, Domplein en Janskerkhof zijn gratis optredens, onder andere van Utrechter Joris Linssen & Caramba en bluesheld Sven Hammond. De muziek is onderdeel van Tournée de la Musique. Het muziekfestival verzorgt tijdens het Tourweekend livemuziek in de stad op vrijdag- en zaterdagavond.

CARAVANE

La Caravane d'Utrecht trok van het Wilhelminapark naar het Vredenburgplein. De optocht van padvinders, harmonieën en prachtig uitgedoste deelnemers op gekke fietsen nam een sliert aan toeschouwers mee het centrum in. In de stad is het gezellig druk, maar niet overvol.
In de stad hangt een opgetogen sfeer. "Mensen zijn heel benieuwd naar morgen. Veel zijn er nog niet uit, gaan ze wel of niet kijken in de stad vanwege de extreme hitte en de drukte", zegt verslaggever Hanneke van Zessen van RTV Utrecht.

ROTZOOI

Volgens schoonmakers die bij Vredenburg aan het werk zijn, ligt er nu al meer rotzooi dan tijdens Koningsdag. Die hebben dan ook nog een flinke klus te klaren om alles in gereedheid te brengen voor morgen. Vrijdagavond om 20.00 uur werd de stad afgesloten voor autoverkeer zonder vignetten, maar tot laat in de avond werd daar volgens verslaggever Peter Knieriem niet actief op gecontroleerd. Langs het parcours worden hekken neergezet.
Langs het parcours zijn vrijdagavond 500 fietsen weggehaald. Zaterdagochtend worden er nog meer verwijderd, dan maken medewerkers van de gemeente een nieuwe ronde om op fietsen te controleren.

Verslaggever Maarten Dallinga in gesprek met Jos Stelling over de Tourstart.
Bakker Brandsma is bezorgd of zijn broodbakker de winkel kan bereiken.
De broodbakker heeft Bakkerij Brandsma bereikt ondanks de aflsluiting van het centrum.
La Caravane d'Utrecht trekt door Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.