KNMI: Iets minder heet dan verwacht

PROVINCIE UTRECHT - Het wordt zaterdag iets minder heet dan verwacht, maar Tourbezoekers moeten nog steeds rekening houden met tropische temperaturen, zegt het KNMI.
Eerder deze week waarschuwden de weersdiensten voor extreem hoge temperaturen tot bijna 40 graden. Dat wordt niet gehaald, zegt een woordvoerder van het KNMI tegen RTV Utrecht. "De matige wind komt eerst vanuit het oosten, maar draait sneller dan gedacht naar het westen. Daardoor komt er eerder koelere lucht ons land binnen."
Toch moeten Tourgangers zich wel degelijk goed voorbereiden op de hitte. "Vooral in de stad blijft het lang warm", zegt de woordvoerder. "Daar blijft de hitte tussen de gebouwen hangen en kan de wind niet vrijuit waaien". Buiten de stad, waar de wind wel kan komen, wordt het ongeveer 30 graden.
Met de hitte komt ook de kans op onweer. "We weten nog niet of dat ook gaat gebeuren, maar met dit warme weer moeten we daar wel rekening mee houden." Een paraplu meenemen is dan ook een goed idee. "Dan gebruik je die eerst tegen de zon en later eventueel tegen de regen."
Vanwege de aangepaste voorspelling zal het parcours niet besproeid worden met water. De gemeente wilde dat eerst wel doen om de renners niet over al te heten stenen te laten fietsen, maar dat is niet meer nodig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.