Dit zijn de kanshebbers van vandaag

UTRECHT - Om 14:00 uur start dan eindelijk de 13,8 kilometer lange tijdrit. Heel Nederland heeft de hoop gevestigd op Tom Dumoulin, de razende tijdrijder uit Limburg. Maar hoe realistisch is het dat hij de torenhoge verwachtingen waarmaakt en daadwerkelijk de eerste gele trui pakt?
Als we wedkantoor Unibet moeten geloven, is de Duitser Tony Martin de grote favoriet. Voor iedere euro die je inzet op winst voor Martin, krijgt je 1,95 euro terug. Dumoulin is na Martin de grootste kanshebber met een quote van 3,75. Daarmee zijn zij de twee voornaamste kanshebbers om het geel te pakken in Utrecht.
Dumoulin (24) was de afgelopen weken goed in vorm. In de Ronde van Zwitserland won hij de proloog en een tijdrit, bovendien werd hij derde in het klassement. Minder positief was zijn rit bij het NK tijdrijden. Hij werd vierde en moest de titel laten aan Veenendaler Wilco Kelderman.

CANCELLARA

Mochten Martin en Dumoulin op het moment suprême toch niet aan de verwachtingen voldoen, dan lijkt de ervaren Fabian Cancellara (34) de grootste kanshebber. De Zwitser pakte al vijf keer de gele trui in de Tour door de eerste rit te winnen. Opmerkelijk genoeg deed hij dat telkens wanneer Le Grand Départ buiten Frankrijk plaatsvond. Zijn quote op Unibet is 9.00.
Meer tijdritspecialisten die aan de start verschijnen zijn Adriano Malori (Italië), Matthias Brändle (Oostenrijk), Rohan Dennis (Australië), Michal Kwiatkowski (Polen) en Alex Dowsett (Groot-Brittannië).

BOOM

Ook de Nederlander Lars Boom wordt door sommige Oranjefans tot de favorieten gerekend, maar zijn deelname is op het allerlaatste moment onzeker geworden. Bij hem is een 'abnormaal laag' cortisolgehalte aangetroffen. Daarom dreigt zijn ploeg Astana hem op het allerlaatste moment terug te moeten trekken. Het is nog onduidelijk of dat ook gaat gebeuren.
Om 14:00 uur begint de eerste renner: Daniel Teklehaimanot uit Eritrea. Vincenzo Nibali, de Italiaanse Tourwinnaar van vorig jaar, is de laatste die rijdt. Hij begint om 17.17.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.