Politiebond ontkent cao-akkoord tussen kabinet en politie

PROVINCIE UTRECHT - Politiebond ACP uit Leusden ontkent dat er een cao-akkoord ophanden is tussen het kabinet en de politie. Dat zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp op Twitter, in reactie op een bericht van het AD.
De krant schreef op basis van bronnen bij vakbonden dat politieagenten, militairen en rijksambtenaren kunnen rekenen op een loonsverhoging van 3,6 procent. Volgens Van de Kamp ontkent met klem dat er wordt onderhandeld.

GEHEIM

Het kabinet werkt volgens het AD in het geheim aan een oplossing voor het slepende loonconflict. De loonsverhoging moet per 1 januari 2016 ingaan en geldt ook voor douanepersoneel, de rechterlijke macht en medewerkers van de Belastingdienst.
De cao moet lopen tot 2017 en gaat met terugwerkende kracht in per januari 2015. Het is de bedoeling dat er eind volgende week een akkoord wordt bereikt, schrijft de krant.
Agenten en rijksambtenaren wilden aanvankelijk de Tour de France aangrijpen om te demonstreren. Rijksambtenaren waren van plan kort voor de start op het tijdritparcours in Utrecht te gaan fietsen en de politie wilde zondag het wielerpeloton stilleggen op de Rotterdamse Erasmusbrug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.