RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Koning Willem-Alexander: Utrecht kan trots zijn

1/5
UTRECHT -

Koning Willem-Alexander heeft de Tourstart in Utrecht bijgewoond. Hij sprak onder meer met Nederlandse renners en beantwoordde vragen van RTV Utrecht, de NOS en RTL Nieuws. "Utrecht kan met heel Nederland trots zijn op wat hier is opgebouwd", zei hij tegen de media.

"Sport staat hier hoog in het vaandel", zei de koning. "Iedereen kan zien dat Nederland een sportgek land is, dat we gastvrij zijn, dat we zelfs mooi weer regelen als de Tour hier komt en dat we gewoon een festijn van wereldformaat neerzetten."


KOERSEN

Verslaggever Floris Prenger van RTV Utrecht refereerde aan de tienertijd van Willem-Alexander, die toen een fanatieke fietser was en volgens sommigen zelfs de perfecte bouw had om profrenner te worden. Prenger vroeg hem wat er over is gebleven van zijn liefde voor het koersen.

"Ik fietste altijd naar school en ik heb heel veel voor mijn plezier gefietst", antwoordde de koning. "Dat doe ik nog steeds en gelukkig doen mijn kinderen dat ook. Nederland is een groot fietsland, zowel professioneel als in de breedtesport." Willem-Alexander verwees ook naar de fietsvierdaagse in Drenthe, die hij later deze week bezoekt.


PRIJSUITREIKING

De koning kwam aan het eind van de middag naar de Jaarbeurs, waar de Tour de France 2015 zaterdag is begonnen. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht en Tourdirecteur Christian Prudhomme begeleidden hem naar de ploegenbussen. Bij de prijsuitreiking schudde hij onder meer de hand AustraliŽr Rohan Dennis, die de eerste gele trui van dit jaar in de wacht sleepte.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -