Loods aannemer Oskam Lage Weide uitgebrand

UTRECHT - In Utrecht heeft een grote brand gewoed in een loods van aannemersbedrijf Oskam op industrieterrein Lage Weide. De omgeving van het bedrijf werd tijdelijk afgezet wegens explosiegevaar. Er stond een gasfles in de hal. De brandweer rukte met groot materieel uit. Er waren geen mensen aanwezig in de loods.
Het gaat om een werkplaats van de aannemer. Oskam saneert ook asbest en er bleek een kleine hoeveelheid aanwezig te zijn. De container is niet aangetast door vuur en er is geen asbest vrijgekomen.
Er stonden veel spullen in de brandende hal, waaronder een gasfles. Ook ligt er een dieseltank naast de loods. Brandweermensen hebben de fles kunnen koelen en uiteindelijk uit het pand gehaald.
Andere brandweerlieden hebben hun aandacht gericht op de dieseltank. Die is ook koel gehouden, totdat de brand in de loods onder controle was. Ook naastgelegen panden zijn nat gehouden.
De loods ligt naast verhuurbedrijf Boels. Eerder werd gedacht dat daar de brand woedde, maar de loodsen van dat bedrijf bleven intact. Rond 22 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog wel uren bezig met nablussen.
Over de oorzaak is nog niets bekend.

Loods aannemer Oskam Lage Weide uitgebrand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.