De rit van zondag: route en kanshebbers

De Oudegracht is versierd met gele brillen.
De Oudegracht is versierd met gele brillen. © Le Tour Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De provincie maakt zich op voor de tweede etappe van de Tour de France, van Utrecht naar Zeeland.
Een van de hoogtepunten is dat de renners onder de Dom door fietsen en langs de Utrechtse Oudegracht. Dat staat op het programma kort na de start bij het Stadskantoor om 13:10.
Vervolgens gaan de renners koersen door de stad. Ze verlaten Utrecht bij Leidsche Rijn via polder Rijnenburg. Voordat ze in Montfoort zijn, gaan ze door de gehuchten Achthoven-Oost en Heeswijk, langs de IJssel. Dan volgen Montfoort, het buurtschap Willeskop en Oudewater.
Tot slot rijden de renners door het buurtschap Vliet. Daarna passeren ze de provinciegrens en rijden ze naar Haastrecht. In Rotterdam is de eerste tussensprint en de finish ligt na 166 kilometer op Neeltje Jans in Zeeland.

WIND

De Tourorganisatie hoopt dat de renners geconfronteerd worden met de harde Zeeuwse wind en dat het een zogenaamde waaieretappe wordt. Maar volgens meteorologen gaat het amper waaien zondag.

KANSHEBBERS

Een massasprint ligt erg voor de hand, aangezien de etappe helemaal vlak is. De Brit Mark Cavendish lijkt de grootste kanshebber, als we wedkantoor Unibet moeten geloven. Ook Alexander Kristoff (Noorwegen) en André Greipel (Duitsland) zijn torenhoog favoriet. Andere outsiders zijn John Degenkolb (Duitsland), Nacer Bouhanni (Frankrijk), Peter Sagan (Slowakije), Arnoud Démare (Frankrijk) en Bryan Coquard (Frankrijk).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.