RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hulpdiensten Utrecht kijken terug op mooi Tourweekend

1/3
UTRECHT - De hulpdiensten zijn tevreden over het verloop van de Tourstart in Utrecht. Afgelopen weekend kwamen er bijna een miljoen mensen naar de stad om de Grand Départ mee te maken. Voor noodgevallen stonden extra ambulances en brandweerwagens klaar.

De ambulancedienst rukte 500 keer uit, vooral voor mensen die door de hitte en de drukte bevangen raakten. EHBO'ers sprongen ongeveer 200 keer bij. Volgens de politie is het evenement op een paar kleine incidenten na veilig verlopen.

De hulpdiensten werden langs het parcours bijgestaan door 1500 vrijwillige 'Tourmakers'. Vanwege het warme weer hielden EHBO, Rode Kruis, Reddingsbrigade en diverse storingsploegen extra mensen paraat.

De gemeente Utrecht heeft ssinds donderdag dagelijks 140 medewerkers van Stadswerken ingezet. Die werkten tussen 4.00 uur en middernacht om alle achtergebleven rommel op te ruimen. Een van hen zei maandagmorgen op Radio M Utrecht dat de dienst waarschijnlijk meer dan 50.000 kilo vuil heeft opgeveegd. In totaal heeft de gemeente 4.000 kuub afval in de binnenstad opgeruimd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -