Zomerse beiaardconcerten op de Dom van start

UTRECHT - De Utrechtse Klokkenspel Vereniging organiseert in juli en augustus weer haar jaarlijkse reeks Zomeravondconcerten op de maandagavond. Maandag bijt stadsbeiaardier Malgosia Fiebig de spits af.
Fiebig zal Utrecht maandag, een dag na de Tour de France, nog een dag langer in Franse sferen houden door werk van Franse componisten te spelen. Daarna volgt een programma met onder andere Richard de Waardt die werk van Ludovico Einaudi en J.S. Bach speelt. In augustus is vertelopera Die Zauberflöte van W.A.Mozart te horen, uitgevoerd door oud Stadsbeiaardier Arie Abbenes en Huub Blankenberg.

QUEEN

Het slotconcert op 24 augustus staat dit jaar in het teken van Queen. De speellijst is gekozen door lezers van het Algemeen Dagblad. De vijftien nummers waar het meest op gestemd is, worden gespeeld. De uiteindelijke speellijst zal op de website van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging komen te staan.
In het Pandhof van de Domkerk kunnen geïnteresseerden terecht om te luisteren naar de concerten. De kloostertuin is gratis toegankelijk en er zijn zitplaatsen aanwezig. Ook zijn alle concerten live te volgen via een livestream op de website van de vereniging.
Zomeravondconcerten op de Dombeiaard zijn elke maandag en beginnen om 20:00 uur.

Dick van Dijk van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging over de concerten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.