Vitens: 13 miljoen extra liter water voor Utrecht

UTRECHT - Vitens heeft afgelopen weekend vanwege de hitte zo'n 13 miljoen liter extra nodig gehad om Utrecht van water te voorzien. Volgens het waterbedrijf een absoluut record.
Dat is meer dan de helft minder dan ze van tevoren hadden verwacht. Het bedrijf had gerekend op 30 miljoen liter extra. "Er waren ook enkele onweersbuien, dat zien we gelijk terug in de statistieken. Toch is 13 miljoen extra liter nog steeds een absoluut record. Dat is een enorme hoeveelheid water die door de leidingen onder de grond spuit", zegt woordvoerder van Vitens Sebastien Kraaijeveld.

COMMANDOCENTRUM

Het was volgens Kraaijeveld een spannend weekend voor het waterbedrijf. Vitens zette dit weekend veel extra mensen aan het werk om de operatie goed te laten verlopen. "Er had van alles kunnen gebeuren. Het extra water geeft een enorme druk in de ondergrond. Terwijl iedereen in de stad zat tijdens de Tourstart, hielden wij vanuit een soort commandocentrum de waterdruk in de gaten."
De operatie verliep zonder problemen. Er was genoeg water voor iedereen. Tourkijkers maakten gretig gebruik van de tientallen extra watertappunten in de stad. Kraaijeveld: "We hebben het gered en nu weten we dat het leidingennetwerk solide genoeg is om dit soort krankzinnig grote evenementen aan te kunnen."

Woordvoerder van Vitens Sebastien Kraaijeveld over de monsteroperatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.