Tourweekend: rtvutrecht.nl 1,3 miljoen keer bekeken

UTRECHT - Afgelopen weken kleurde RTV Utrecht geel met als resultaat torenhoge internetcijfers tijdens de Grand Départ van de Tour de France. In het Tourweekend van 4 en 5 juli is de website van RTV Utrecht meer dan 1,3 miljoen keer bekeken.
Het Tour-liveblog dat de internetredactie bijhield is afgelopen week ruim een miljoen keer bezocht. Zaterdag was wat de bezoekersaantallen betreft de beste online-dag ooit voor de omroep.
Bijna 700.000 unieke gebruikers maakten afgelopen weekend gebruik van de RTV Utrecht APP voor de mobiele telefoon of tablet. Honderdduizenden gebruikten de app of site om informatie over het sportieve evenement te krijgen, onder meer via de overzichtskaart. Meer dan 100.000 mensen bekeken de livestream om naar de Ronde van Utrecht te kijken.
RTV Utrecht besteedde de afgelopen honderd dagen veel aandacht aan de komst van de Tour de France met als hoogtepunt de live-uitzendingen op radio en televisie afgelopen weekend, die ook op de grote schermen in de stad waren te zien.
Paul van der Lugt, algemeen directeur RTV Utrecht: "Afgelopen weekend is er massaal naar RTV Utrecht gekeken en naar Radio M Utrecht geluisterd. Ruim één miljoen mensen zaten gekluisterd aan onze digitale media. We ontvingen ook vele honderden leuke reacties. Als omroep zijn we er trots op dat we dit prachtige evenement hebben mogen verslaan als officiële mediapartner van de Grand Départ."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.