Oudewater nog steeds niet verlost van Tourpiemel

OUDEWATER - De penis op de Goudsestraatweg in Oudewater is nog steeds niet verdwenen. Zondag werd hij op de weg gekalkt omdat de Tour de France langskwam. Het is de gemeente niet gelukt de 'vieze' tekening te verwijderen.
De brandweer probeerde de piemel tevergeefs weg te spuiten voordat de renners er zondag overheen zouden rijden. Kort voor de start zorgde de penis voor grote hilariteit toen een inwoner van Oudewater genaamd Cock Verkerk de penis probeerde weg te schrobben.
Maar een dag later staat hij er nog steeds. "Het is een provinciale weg", zegt een gemeentewoordvoerder. "Dus het is aan de provincie om dat deel van het Tourparcours schoon te maken."

GLAD

Op de weg staan wel meer teksten, vooral aanmoedigingen voor de renners. Die worden vaak weggehaald omdat het wegdek glad kan worden van de verf.
Maar de penis is met moeilijk te verwijderen verf getekend. "De dader heeft het niet met krijt gedaan", zegt automonteur Reza Farkhondeh. Zijn garagebedrijf staat pal naast de piemel. "Het is niet met water oplosbaar."
Farkhondeh vindt de penis niet zo'n probleem. "Ik zie er de humor wel van in. Ik ben wel benieuwd hoe snel ze 'm gaan weghalen."

Oudewater nog steeds niet verlost van Tourpiemel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.