Stadsspeld voor Amersfoortse speeltuinvrijwilliger

AMERSFOORT - Voorzitter Manie ter Wal van de Amersfoortse speeltuinvereniging Het Soesterkwartier heeft een hoge onderscheiding gekregen. Vanwege zijn jarenlange inzet bij de vereniging heeft hij uit handen van burgemeester Bolsius de Lenaert Nicasiusspeld gekregen.
Ter Wal kreeg de stadsspeld tijdens het 90-jarig jubileum van de speeltuin aan de Noordewierweg. Hij is al ruim twintig jaar vrijwilliger en voorzitter bij de oudste speeltuin van Amersfoort.
Burgemeester Bolsius: "De speeltuin is een belangrijke ontmoetingsplek waar kinderen en volwassenen van verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. De heer Ter Wal is onlosmakelijk verbonden met de vereniging en zet zich al jarenlang belangeloos in voor de jeugd en buurtbewoners van de wijk".
Volgens Bolsius heeft Ter Wal na zijn aantreden de speeltuin opgeknapt en zijn er inmiddels veel speeltoestellen vervangen. Met vrijwilligers organiseert hij diverse activiteiten voor jong en oud en zorgt ervoor dat de buurtbewoners elkaar in een veilige speeltuin kunnen ontmoeten.

Manie ter Wal op radio M Utrecht over zijn onderscheiding door de gemeente Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.