Montfoortse wethouder waarschijnlijk niet terug na integriteitskwestie

MONTFOORT - Wethouder Rob Jonkers kan een verdere politieke carrière in Montfoort waarschijnlijk wel vergeten. Hij moest het veld ruimen vanwege een integriteitskwestie. De gemeenteraad van Montfoort sprak maandagavond over een rapport over de zogeheten Bloklandaffaire.
Begin dit jaar lekten geheime bouwafspraken uit die het stadsbestuur maakte met een boer aan de Blokland. Volgens de rechter had het college van B en W dat nooit mogen doen. Uit het rapport blijkt dat Jonkers fouten heeft gemaakt.

COALITIE

Coalitiepartijen CDA en ChristenUnie zouden niets in zijn terugkeer zien, maar de vraag is wat Jonkers partij Inwonersbelangen wil.
De oppositie denkt in ieder geval dat Montfoort meer politiek vuurwerk staat te wachten. "Ik ben benieuw hoe het met de coalitie verder gaat, want het zou best kunnen dat aan het eind van het jaar nog een crisis voor de deur staat hier in Montfoort," aldus fractievoorzitter Lejeune-Koster van het Progressief Akkoord.

AANBEVELINGEN

Het college van B en W moet nu met de aanbevelingen uit het rapport aan de slag. Na de zomervakantie wordt verder gepraat over hoe het nu verder moet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.