Tbs en cel voor neergeschoten verwarde man Tuinwijk

UTRECHT - De man die september vorig jaar in Utrecht met een mes de Dr. Bosschool inliep, krijgt een jaar cel en tbs. Het Openbaar Ministerie had drie jaar en tbs geëist. De celstraf is lager omdat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en de geweldsexplosie in een korte periode plaatsvond waarbij de man in een psychose verkeerde.
De verwarde man begon die dag in september met het leksteken van een autoband van zijn broer. Hij was boos omdat hij zijn auto niet mocht lenen. De politie werd gebeld, maar kon de man niet vinden. Een uur later kreeg de politie opnieuw een telefoontje: de man had zijn broer neergestoken.
De Rotterdammer werd achterhaald en ondanks dat hij werd bespoten met pepperspray, wist de 31-jarige verdachte te ontkomen. Op zijn vlucht liep hij de Dr. Bosschool in Tuinwijk binnen, waar ouders net hun kinderen afzetten. Dankzij het kordate optreden van de directrice en een ouder verliet hij de school snel.
Een motoragent wilde hem vervolgens aanhouden, maar de man sloeg met een hamer hard op de helm van de politieman. Pas nadat hij in zijn been was geschoten, konden agenten hem inrekenen. Achteraf bleek de man ook zijn ouders te hebben bedreigd.
Volgens deskundigen was de man psychotisch. Het advies was dan ook om tbs op te leggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.